Stegte ris

4 personer

Ingredienser

500 gbasmatiris
1 dlsoya
1.5 stkingefær
2 stkporre
3 fedhvidløg
1 stkbroccoli
400 gkyllingebryst
4 spskkarry
1 bundtspringløg
1 stklime
0.5 bundtfriske koriander
1 stkæg
1 stkfrisk chili
1 spsksesamolie
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Kog risene dagen før, du skal lave retten.

  • 2

    Broccoli skæres i buketter og porrer skæres i skiver.

  • 3

    Kyllingebryst skæres i tern. Krydr dem i halvdelen af karryen.

  • 4

    Steg dem og krydr med salt og peber. Tilsæt porrer og broccoli.

  • 5

    Når panden er godt varm tilsættes risene. Tilsæt resten af karryen som steger med med risene.

  • 6

    Tilsæt frisk chili, revet ingefær og springløg og sautér godt rundt sammen med risen. Hvidløg i skiver kommes ved.

  • 7

    Slå et æg ud i retten. Det samler retten og gør den cremet og lækker.

  • 8

    Tilsæt limesaften.

  • 9

    Lad stå i 5 minutter og tilsæt sesamolie og lidt soya samt lidt frisk koriander eller evt. basilikum. Krydr med peber.

  • 10

    Pas på med saltet, da soyaen i forvejen tilfører salt til retten!

Stegte ris