Stegt rødspættefilet med spidskål i citroncreme
4 personer
Ingredienser
Ingredienser
4 stk | rødspættefileter |
1 stk | hjertebladsalat |
1 stk | spidskål |
olie til stegning |
Citroncreme
4 fed | hvidløg |
2 stk | skalotteløg |
1 stk | økologisk citron |
olie til stegning | |
0.25 l | piskefløde |
muskatnød | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Skær kålen ud i grove stykker.
- 2
Kålen blancheres (kog kålen i et par minutter i letsaltet vand, hæld kålen i en sigte og hæld koldt vand over).
Citroncreme
- 1
Løg i skiver og hvidløg svitses i lidt olie sammen med skallen fra citronen i 2-3 minutter ved middelhøj varme.
- 2
Tilsæt fløden og lidt revet muskatnød.
- 3
Lad citroncremen simre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
- 4
Vend spidskålen i citroncremen og anret på et fad.
- 5
Steg fiskefileterne på en pande i lidt olie ved høj varme. De skal have et par minutter på hver side. Krydres med salt og peber under stegning.
- 6
Anret hjertesalatblade på toppen af spidskålen og læg til sidst de nystegte fiskefileter på toppen.
- 7
Serveres straks.
