Stegt rødspættefilet med spidskål i citroncreme

4 personer

Ingredienser

Ingredienser

4 stkrødspættefileter
1 stkhjertebladsalat
1 stkspidskål
olie til stegning

Citroncreme

4 fedhvidløg
2 stkskalotteløg
1 stkøkologisk citron
olie til stegning
0.25 lpiskefløde
muskatnød
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Skær kålen ud i grove stykker.

  • 2

    Kålen blancheres (kog kålen i et par minutter i letsaltet vand, hæld kålen i en sigte og hæld koldt vand over).

Citroncreme

  • 1

    Løg i skiver og hvidløg svitses i lidt olie sammen med skallen fra citronen i 2-3 minutter ved middelhøj varme.

  • 2

    Tilsæt fløden og lidt revet muskatnød.

  • 3

    Lad citroncremen simre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.

  • 4

    Vend spidskålen i citroncremen og anret på et fad.

  • 5

    Steg fiskefileterne på en pande i lidt olie ved høj varme. De skal have et par minutter på hver side. Krydres med salt og peber under stegning.

  • 6

    Anret hjertesalatblade på toppen af spidskålen og læg til sidst de nystegte fiskefileter på toppen.

  • 7

    Serveres straks.

Stegt rødspættefilet med spidskål i citroncreme