Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme
4 personer
Ingredienser
Ingredienser
4 stk | havkatfileter |
1 dl | rugmel |
olie til stegning | |
salt | |
peber |
Sauce
2 stk | skalotteløg |
2 fed | hvidløg |
1 stk | æble |
Rapsolie til stegning | |
2 dl | æblejuice |
2 spsk | karry |
1 dl | hvidvin |
0.5 l | fløde |
0.5 stk | blomkålshoved |
0.5 pose | frisk spinat |
Salt | |
Peber |
Tilberedning
- 1
Havkatfileterne vendes i rugmel og krydres med salt og peber.
- 2
Varm en pande op og tilsæt olien.
- 3
Steg fileterne på begge sider i 3-4 minutter afhængig af tykkelse.
- 4
Skyl spinaten og tør den med et rent viskestykke. Skær skalotteløg og hvidløg i fine tern.
- 5
Løg, hvidløg, karry og æbletern sauteres af i olivenolien i en varm gryde.
- 6
Tilsæt æblejuice, hvidvin og lad det koge i 1 minut.
- 7
Tilsæt fløden og kog den op.
- 8
Til sidst tilsættes blomkålsbuketterne og lad dem koge i 5 minutter.
- 9
Vend den skyllede spinat i saucen og servér straks sammen med den nystegte havkat.
