Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme

4 personer

Ingredienser

Ingredienser

4 stkhavkatfileter
1 dlrugmel
olie til stegning
salt
peber

Sauce

2 stkskalotteløg
2 fedhvidløg
1 stkæble
Rapsolie til stegning
2 dlæblejuice
2 spskkarry
1 dlhvidvin
0.5 lfløde
0.5 stkblomkålshoved
0.5 posefrisk spinat
Salt
Peber

Tilberedning

  • 1

    Havkatfileterne vendes i rugmel og krydres med salt og peber.

  • 2

    Varm en pande op og tilsæt olien.

  • 3

    Steg fileterne på begge sider i 3-4 minutter afhængig af tykkelse.

  • 4

    Skyl spinaten og tør den med et rent viskestykke. Skær skalotteløg og hvidløg i fine tern.

  • 5

    Løg, hvidløg, karry og æbletern sauteres af i olivenolien i en varm gryde.

  • 6

    Tilsæt æblejuice, hvidvin og lad det koge i 1 minut.

  • 7

    Tilsæt fløden og kog den op.

  • 8

    Til sidst tilsættes blomkålsbuketterne og lad dem koge i 5 minutter.

  • 9

    Vend den skyllede spinat i saucen og servér straks sammen med den nystegte havkat.

Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme