Mormors koldskål med ristede havregryn og jordbær
4 personer
Ingredienser
Ingredienser
6 stk | æggeblommer |
2 stænger | vaniljestang |
100 g | rørsukker |
0.5 stk | appelsin |
1 stk | citron |
1 spsk | kardemomme |
2 dl | sødmælks yoghurt |
1 l | kærnemælk |
Ristede havregryn
200 g | havregryn |
50 g | smør |
100 g | sukker |
1 bakke | jordbær |
Tilberedning
- 1
Start med at lave de ristede havregryn: skyl og skær jordbær i skiver. Smelt smørret på en pande til det har bruset op.
- 2
Tilsæt sukker som smeltes sammen med smørret. Pas på fingrene, det bliver meget varmt!
- 3
Når massen er lysebrun, tilsættes havregryn, rør grundigt igennem og tag de ristede havregryn af varmen. Put det hele i et ildfast fad og lad det afkøle mens du laver koldskål.
- 4
Pres saft og riv skallen fra appelsin og citron, og flæk vaniljestængerne og tag kornene ud.
- 5
Alle ingredienser til koldskål tilsættes undtagen yoghurt og kærnemælk.
- 6
Brug gerne en røremaskine, der skal piskes til massen er helt hvid.
- 7
Tilsæt herefter yoghurt og kærnemælk lidt ad gangen og pisk videre ca. 5 min.
- 8
Tag 4 dybe tallerkener, anret jordbærskiver på bunden, hæld koldskål oven på bærrene og drys til sidst med de ristede havregryn.
- 9
Servér straks.
