Mormors koldskål med ristede havregryn og jordbær

4 personer

Ingredienser

Ingredienser

6 stkæggeblommer
2 stængervaniljestang
100 grørsukker
0.5 stkappelsin
1 stkcitron
1 spskkardemomme
2 dlsødmælks yoghurt
1 lkærnemælk

Ristede havregryn

200 ghavregryn
50 gsmør
100 gsukker
1 bakkejordbær

Tilberedning

  • 1

    Start med at lave de ristede havregryn: skyl og skær jordbær i skiver. Smelt smørret på en pande til det har bruset op.

  • 2

    Tilsæt sukker som smeltes sammen med smørret. Pas på fingrene, det bliver meget varmt!

  • 3

    Når massen er lysebrun, tilsættes havregryn, rør grundigt igennem og tag de ristede havregryn af varmen. Put det hele i et ildfast fad og lad det afkøle mens du laver koldskål.

  • 4

    Pres saft og riv skallen fra appelsin og citron, og flæk vaniljestængerne og tag kornene ud.

  • 5

    Alle ingredienser til koldskål tilsættes undtagen yoghurt og kærnemælk.

  • 6

    Brug gerne en røremaskine, der skal piskes til massen er helt hvid.

  • 7

    Tilsæt herefter yoghurt og kærnemælk lidt ad gangen og pisk videre ca. 5 min.

  • 8

    Tag 4 dybe tallerkener, anret jordbærskiver på bunden, hæld koldskål oven på bærrene og drys til sidst med de ristede havregryn.

  • 9

    Servér straks.

Mormors koldskål med ristede havregryn og jordbær