Mørksej med nudler, forårsløg, broccoli og sød chili a la Vietnam
4 personer
Ingredienser
Mørksej
4 stk | mørksej |
olie til stegning | |
1 tsk | karry |
salt | |
peber |
Nudler
2 pakker | tørrede nudler |
4 stk | forårsløg |
1 stk | broccoli |
1 stk | chilifrugt |
200 g | cashewnødder |
4 dl | sød chilisauce |
2 dl | vand |
2 tsk | soyasauce |
1 dl | sesamolie |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Læg nudlerne i blød i vand efter anvisningen på pakken.
- 2
Skær broccoliet ud i små buketter, snit chilierne i halve og hak forårsløgene fint.
- 3
Varm sesamolien op og rist cashewnødderne i olien.
- 4
Tilsæt broccolibuketter, forårsløg og chili og lynsteg grøntsagerne sammen med cashewnødderne i et par minutter.
- 5
Tilsæt sød chili, vand og soya og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
- 6
Bring en gryde vand i kog og kog nudlerne efter anvisning på pakken.
- 7
Nudlerne koger, mens du steger fisken.
- 8
Hæld nudlerne i en sigte når de er færdigkogte.
- 9
Varm en pande op og tilsæt olien.
- 10
Krydr mørksej stykkerne på begge sider med salt og peber.
- 11
Drys den ene side med karry og steg dem i 3-4 minutter på begge sider afhængig af tykkelse.
- 12
Servér straks med nudler og tilbehør.
