Mamma’s oksekødboller i spicy tomat

4 personer

Ingredienser

Ingredienser

500 goksekød
500 gpasta
1 stkæg
1 stkparmesan
1 bundtfrisk timian
1 stkcitron
1 spskhvedemel
2 spskolivenolie
salt
peber

Tomatsauce

1 stkrødløg
1 stkzittauerløg
4 fedhvidløg
1 bakkecherrytomater
1 bundtfrisk basillikum
1 tsktomatpure
1 dlhvid balsamicoeddike
2 spskpaprika
1 dåsehakkede dåsetomater
2 stkfrisk chili
1 stkingefær

Tilberedning

  • 1

    Oksekød røres med æg, mel, finthakket timian, salt og peber.

  • 2

    Tomatsaucen laves. Sammen med olivenolien kommes tomatpuré og balsamico i en gryde. Sautér hårdt af.

  • 3

    Når balsamicoeddiken er kogt ind tilsættes cherrytomater, de hakkede rødløg og zitauerløg samt lidt revet ingefær, hvidløg og chili skåret i skiver. Hvor meget chili man vil komme i er efter smag.

  • 4

    Tilsæt paprika, hakkede tomater, 1 dåse vand, salt og peber.

  • 5

    Skal stå og simre i 10 minutter. Derefter blendes det hele.

  • 6

    Fars formes til kødboller.

  • 7

    Kom forsigtigt bollerne ned i saucen. Rør stille og roligt i gryden og lad simre i ca. 20 minutter.

  • 8

    Kog pastaen.

  • 9

    Hæld den op i en skål og kom lidt olivenolie ved og godt med peber.

  • 10

    Kom masser af basilikumblade henover.

  • 11

    Kom saucen med bollerne i skålen og riv Parmigiano Reggiano ost henover.

  • 12

    Saucen der eventuelt er tilbage, kan fryses og bruges til andre retter. F.eks. krebinetter.

Mamma’s oksekødboller i spicy tomat