Mamma’s oksekødboller i spicy tomat
4 personer
Ingredienser
Ingredienser
500 g | oksekød |
500 g | pasta |
1 stk | æg |
1 stk | parmesan |
1 bundt | frisk timian |
1 stk | citron |
1 spsk | hvedemel |
2 spsk | olivenolie |
salt | |
peber |
Tomatsauce
1 stk | rødløg |
1 stk | zittauerløg |
4 fed | hvidløg |
1 bakke | cherrytomater |
1 bundt | frisk basillikum |
1 tsk | tomatpure |
1 dl | hvid balsamicoeddike |
2 spsk | paprika |
1 dåse | hakkede dåsetomater |
2 stk | frisk chili |
1 stk | ingefær |
Tilberedning
- 1
Oksekød røres med æg, mel, finthakket timian, salt og peber.
- 2
Tomatsaucen laves. Sammen med olivenolien kommes tomatpuré og balsamico i en gryde. Sautér hårdt af.
- 3
Når balsamicoeddiken er kogt ind tilsættes cherrytomater, de hakkede rødløg og zitauerløg samt lidt revet ingefær, hvidløg og chili skåret i skiver. Hvor meget chili man vil komme i er efter smag.
- 4
Tilsæt paprika, hakkede tomater, 1 dåse vand, salt og peber.
- 5
Skal stå og simre i 10 minutter. Derefter blendes det hele.
- 6
Fars formes til kødboller.
- 7
Kom forsigtigt bollerne ned i saucen. Rør stille og roligt i gryden og lad simre i ca. 20 minutter.
- 8
Kog pastaen.
- 9
Hæld den op i en skål og kom lidt olivenolie ved og godt med peber.
- 10
Kom masser af basilikumblade henover.
- 11
Kom saucen med bollerne i skålen og riv Parmigiano Reggiano ost henover.
- 12
Saucen der eventuelt er tilbage, kan fryses og bruges til andre retter. F.eks. krebinetter.
