Hjemmelavet rødkål

4 personer

Ingredienser

0.5 stkrødkålshoved
5 dlrød ferdigblandet saftevand
4 dlæbleeddike
100 grørsukker
50 gbrun farin
25 gsmør
1 stkcitron
4 stklaurbærblade
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    En gryde sættes over med rigeligt vand, som skal koge.

  • 2

    Det halve rødkålshoved skæres i fire stykker, fjern det yderste lag samt stokken. Snit de fire stykker fint.

  • 3

    Put det snittede rødkål i det kogende vand, lad det koge i ca. 10 minutter.

  • 4

    Sigt rødkålen men gem 3 dl væde.

  • 5

    Bland rødkål og 3 dl væde sammen. Og put det hele tilbage i gryden.

  • 6

    Tilsæt saft, eddike og citronsaft, lad det hele koge op, tilsæt sukker og smør, laurbærblade samt salt og peber. Lad det koge videre til det er mørt – ca. 20 minutter.

  • 7

    Sigt rødkålen, hæld væden tilbage i gryden og kog den ind (reducer) til det halve.

  • 8

    Hæld nu den reducerede væde over rødkålen, som nu er klar til brug. Den har godt af at stå et døgns tid.

  • 9

    Kort inden den skal serveres, varmes rødkålen op og smages til med lidt andefedt, salt og peber.

Hjemmelavet rødkål