Hjemmelavet rødkål
4 personer
Ingredienser
0.5 stk | rødkålshoved |
5 dl | rød ferdigblandet saftevand |
4 dl | æbleeddike |
100 g | rørsukker |
50 g | brun farin |
25 g | smør |
1 stk | citron |
4 stk | laurbærblade |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
En gryde sættes over med rigeligt vand, som skal koge.
- 2
Det halve rødkålshoved skæres i fire stykker, fjern det yderste lag samt stokken. Snit de fire stykker fint.
- 3
Put det snittede rødkål i det kogende vand, lad det koge i ca. 10 minutter.
- 4
Sigt rødkålen men gem 3 dl væde.
- 5
Bland rødkål og 3 dl væde sammen. Og put det hele tilbage i gryden.
- 6
Tilsæt saft, eddike og citronsaft, lad det hele koge op, tilsæt sukker og smør, laurbærblade samt salt og peber. Lad det koge videre til det er mørt – ca. 20 minutter.
- 7
Sigt rødkålen, hæld væden tilbage i gryden og kog den ind (reducer) til det halve.
- 8
Hæld nu den reducerede væde over rødkålen, som nu er klar til brug. Den har godt af at stå et døgns tid.
- 9
Kort inden den skal serveres, varmes rødkålen op og smages til med lidt andefedt, salt og peber.
