Helstegt rødspætte i brunet smør med asparges

4 personer

Ingredienser

4 stkrødspættefileter
hvedemel til panering
rapsolie til stegning
1 spsksmør til stegning
2 spskkapers
1 bakketomat
1 bundtasparges
1 bundtpersille
salt
peber

Tilberedning

Gruppe #1

  • 1

    Rødspætterne klippes i siderne og blodet fjernes indeni.

  • 2

    Vendes i mel og krydres med salt og peber.

  • 3

    Varm panden op med vindrue kerneolie. Start med at stege den mørke side først. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes.

  • 4

    Overhæld nu rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så bliver den ekstra saftig. Efter 5 minutter er rødspætterne færdigstegte og de tages af panden.

  • 5

    Tilsæt nu asparges i mindre stykker og tomater i halve på panden. Til sidst tilsættes kapers og persille og steges videre i et par minutter.

  • 6

    Anret rødspætterne og tilbehøret på 4 tallerkener og servér straks.

Helstegt rødspætte i brunet smør med asparges