Helstegt rødspætte i brunet smør med asparges
4 personer
Ingredienser
4 stk | rødspættefileter |
hvedemel til panering | |
rapsolie til stegning | |
1 spsk | smør til stegning |
2 spsk | kapers |
1 bakke | tomat |
1 bundt | asparges |
1 bundt | persille |
salt | |
peber |
Tilberedning
Gruppe #1
- 1
Rødspætterne klippes i siderne og blodet fjernes indeni.
- 2
Vendes i mel og krydres med salt og peber.
- 3
Varm panden op med vindrue kerneolie. Start med at stege den mørke side først. Efter 5 minutter vendes rødspætten og smørret brunes.
- 4
Overhæld nu rødpætterne med det brunede smør med en ske i et par minutter, så bliver den ekstra saftig. Efter 5 minutter er rødspætterne færdigstegte og de tages af panden.
- 5
Tilsæt nu asparges i mindre stykker og tomater i halve på panden. Til sidst tilsættes kapers og persille og steges videre i et par minutter.
- 6
Anret rødspætterne og tilbehøret på 4 tallerkener og servér straks.
